Нинова атакува правителството заради пенсиите

Нинова атакува правителството заради пенсиите
A A+ A++ A

Правителството на Борисов с различни партньори АБВ и Обединени патриоти провеждат такава целенасочена и последователна политика, с която ощетяват българските пенсионери и бъдещите такива. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщава БГНЕС.

„Както вече знаете има огромен проблем с хората, които ще се пенсионират след 1 януари 2019 г. и това не е спекулация, както обявиха след брифинга от Министерски съвет, това са факти. От 68 000 души, които се очаква да се пенсионират от 1 януари 2019г. 31%, около 1/3 от тях ще бъдат ощетени и ще получат по-ниски пенсии. Разбрахме, че волята на премиера била да няма ощетени, само че 2 пъти волята на премиера беше да има ощетени”, каза Нинова.

Тя посочи, че през 2015 г. беше приета пенсионна реформа Калфин, при управлението на „Борисов 2” с АБВ. Втората стъпка, по думите й, била предприета през 2018 от „Борисов 3” с различно мнозинство – ГЕРБ и Обединени патриоти.

„Така на две стъпки беше взето това решение за пенсионната реформа и тъй като днес като чуваме, че се твърди, че това било консенсусно решение, извадих стенограмите от 2015 и 2018”, каза Нинова. Тя посочи, че 2015 г. на 32 страници стенограма БСП обяснява защо това не трябва да се приеме. Стенограмите от 2018 г. показват, по думите й, че решението е прието с мнозинство ГЕРБ-Обединени патриоти, отново след сериозни дебати, позиция и гласуване на БСП против тази реформа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »