Младен Маринов се срещна с директора на ФБР

Младен Маринов се срещна с директора на ФБР
A A+ A++ A

Между правоохранителните органи на България и ФБР е установено стратегическо партньорство, което имаме готовност да развиваме и задълбочаваме. Около това мнение се обединиха вътрешният министър Младен Маринов и директорът на ФБР Кристофър Рей, съобщават от пресцентъра на МВР.

Официалната програма на визитата на Маринов в САЩ започна със среща във ФБР. Той и Кристофър Рей обсъдиха продължаване на оперативното взаимодействие по конкретни случаи, както и съвместната работа по противодействие на киберпрестъпността. Те оцениха като забележителни постигнатите резултати.

"Установили сме редовен обмен на информация, в това число в борбата с международния тероризъм и продължаваме съвместната си работа", заяви директорът на ФБР.

В този контекст Маринов изрази надежда за продължаване на обучението и техническата помощ за укрепването на капацитета на ГДБОП за борба с киберпрестъпността. Той отправи покана към Кристофър Рей за участие в откриването на предстоящата през септември в София конференция на випускниците на ФБР. Тогава  България ще бъде домакин на годишната среща на Европейската секция на Асоциацията на завършилите Академията на ФБР (FBINAA).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »