Александър Симов: БСП не е разединена

Александър Симов: БСП не е разединена
A A+ A++ A

БСП не е разделена. Хората в БСП, които са разочаровани от избора на Елена Йончева, са 0,001%. Това каза пред камерата на bTV депутатът от БСП Александър Симов, който коментира последните дрязги в партията свързани с избора на Елена Йончева за водач на листата за евроизборите.

"На мен предложението на Сергей Станишев, Елена Йончева да бъде избрана първа, а той втори в листата ми прилича на сделка. Това е недопустимо. Учуден съм от бързането на Сергей Станишев да бъде поставен втори в листата. Пленумът на БСП ще реши това след няколко седмици. Върху мен не е оказван натиск да не гласувам за Сергей Станишев. Не е имало никакви фалшификации. Просто имаше сблъсък на две линии в партията и едната победи.

Това е демокрацията. БСП не е разединена и изборите ще докажат това. Твърденията на Сергей Станишев са опит да оправдае политическата си загуба и да я превърне в партийна. Националният съвет ще реши подредбата на останалите места в листата. Не ми харесва поведението на Сергей Станишев в последните дни. Това не означава, че няма да гласувам за него. Трябва да помисля още по въпроса. Много мои приятели са разочаровани от неговото поведение. Станишев имаше един прекрасен ход. Като видя какво се случва, можеше да се оттегли. Елена Йончева е един прекрасен водач на листата. Тя е нещо ново и е лице на битката срещу корупцията и модела на управление", добави Симов.

"Диалог между Сергей Станишев и Корнелия Нинова трябва да има. Няма никаква атака срещу ПЕС. Просто БСП не приема някои от идеите на ПЕС и това е напълно нормално. БСП никога не е водила пропаганда и война с ПЕС. Когато сме имали несъгласия с политиката на ПЕС, винаги сме ги изказвали ясно и точно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »