Пищен шоу спектакъл откри Интерски конгрес 2019 в Пампорово

Пищен шоу спектакъл откри Интерски конгрес 2019 в Пампорово
A A+ A++ A

С много ски, музика и горещи емоции беше открит XXI-ят конгрес на ски инструкторите Интерски 2019 в Пампорово. Спектакълът беше излъчван директно по Българска национална телевизия и събра пред хижа "Студенец“ повече от 1000 души. В програмата се включиха ансамбъл "Чинари“, деца от националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“, групите Mystic и 4 Magic, както и повече от сто момичета и момчета от Смолян, Чепеларе и региона.

35-те държави-участнички в Интерски конгрес 2019 бяха представени в тържествен марш на нациите от деца от спортните клубове от региона, които се спуснаха по писта "Стената“ с националните им флагове. Умения със ски и сноуборд показаха момчета и момичета от Смолян и Чепеларе в народни носии, както и гайдари от формация „101 каба гайди“.

Българският демо тийм впечатли с блестящи умения със ските. В него влизат инструктори от най-големите курорти на България, бивши национални състезатели по ски и един от малкото скиори с увреждания у нас Влади Гюров.

Официални гости на събитието бяха вицепремиерът на България Томислав Дончев, който е патрон на Интерски конгрес 2019, председателят на организационния комитет на форума Цветелина Бориславова, президентът на Интерски Ерих Мелмер, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на управителния съвет на сдружение „Българско ски училище“ доц. Петър Янков, кметът на община Чепеларе Славка Чакърова, кметът на община Смолян Николай Мелемов и областният управител на Смолян Недялко Славов.

„В България има пооне още пет планини с чудесни условия за ски, но Пампорово е специално място, - каза вицепремиерът Томислав Дончев. – Спортът е много важен, затова инвестираме в инфраструктура. През миналата година имахме четири световни първенства, които се проведоха в България. Но най-важното, когато говорим за спорт, е да участваш, а не да го гледаш по телевизията. Спортът е бизнес, туризъм, дори международна политика, а домакинството на Интерски конгрес 2019 е уникален шанс за България.“

„Надяваме се, че освен време на усилена работа Интерски конгрес ще се превърне и във време на удоволствие – заяви Цветелина Бориславова. - Пампорово ви пожелава много успехи, да прекарате страхотно време заедно и незабравими моменти на това магично място – Родопите, люлката на древната тракийска цивилизация.“

Интерски конгрес 2019 беше открит официално от президента на организацията Ерих Мелмер. Той връчи знамето на Интерски на председателя на управителния съвет на сдружение Българско ски училище Петър Янков и пожела на участниците в конгреса да обменят знания, да се обединяват и да се опитат да разберат културата на родопския край и на България. „Интерски беше основана преди 56 години от 4 нации, - каза Ерих Мелмер. - Тогава никой не предполагаше, че тя ще обедини толкова много хора от цял свят, които се занимават със ски. Благодаря на всички, които през последните четири години прекараха толкова време в Памророво, за да можем днес да сме на това откриване. През годините Интерски се развиваше и се промени много. Дълго време в конгресите на преден план бяха ски техниката и начинът на обучение. Но днес нещата са различни. Сега искаме да покажем колко важни са опазването на околната среда и че ски учителите имат решаващо значение. Основната цел на Интерски е да събира

хората, да обменят знания и да се обединяват. Откривам Интерски конгрес 2019 с думите на основателя на нашата организация проф. Кукенхаузер, че трябва да говорим един с друг. Това е и моето послание.“

Истински фурор предизвика спускането на звездния отбор на България с участието на Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Радослав Янков, Александра Жекова, Ренета Камберова, Снежана Дечева, Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.

Церемонията продължи със спускания на 28 демо отбора на държавите-участнички в конгреса. Те показаха висш пилотаж в управлението на ските и сноуборда, и демонстрираха че върху снега може да се прави истинско изкуство.

Снимка: Интерски конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »