За ГЕРБ не е от значение кой ще бъде начело на листата на БСП, заяви Тома Биков

За ГЕРБ не е от значение кой ще бъде начело на листата на БСП, заяви Тома Биков
A A+ A++ A

За ГЕРБ не е от толкова голямо значение кой ще бъде начело на листата на БСП за евровота през май. Така коментира интригата в левицата депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него, ако е вярно, че Сергей Станишев е получил най-много номинации, е редно той да е начело, иначе се поставя въпроса защо са тези номинации.

По-интересно ще е дали евродепутатите от БСП ще подкрепят Франс Тимермант за председател на новата Еврокомисия, защото Тимерманс е обявил, че ще наложи на всяка цена Истанбулската конвенция, допълни Тома Биков.

По-рано днес Биков коментира и разнобоя между двете крила на БСП: "Разнобой между Корнелия Нинова и Сергей Станишев така или иначе съществува. Ако ме питате дали БСП ще се разцепи на този пленум, според мен – няма. Но така или иначе, там има напрежение и то на фундаментално ниво. Те имат диаметрално противоположни виждания по основни въпроси, които засягат и Европа и България. Това е и големият проблем на БСП, и на това се дължи невъзможността на БСП да се оформи като реалистична алтернатива за управление. Просто вътре в самата партия не са се разбрали какво искат и за какво се борят."

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »