5 години от "ювелирната" акция в Лясковец, при която загина Емил Шарков

5 години от "ювелирната" акция в Лясковец, при която загина Емил Шарков
A A+ A++ A

Ръководството на МВР ще отиде в Лясковец днес за отбелязване на 5 години от смъртта на баретата Емил Шарков. Той загина при злополучната операция, проведена за обезоръжаване на гражданина Петко Петков и неговата майка.

Тогава при разразилата се престрелка на риск беше изложен не само жимотът на полицейските служители, но и на всички жители на квартала и децата от близкото училище. Случаят е за учебник заради некадърно и безотговорно изпълнената акция, но никой не понесе отговорност.  

МВР шефът Младен Маринов ще отдаде почит към загиналия при изпълнение на служебния си дълг командос Шарков, съобщи пресцентърът на МВР.  Заупокойната молитва ще бъде отслужена в 12.00 часа в Лясковец на изградената паметна плоча пред училището в града. То е точно до дома, който баретите шурмуваха преди 5 години.  

По-късно в сградата на Областната администрация във Велико Търново вътрешният министър ще проведе работна среща с представители на местната власт на всички общини в областта. Кратки изявления са предвидени към 15.00 ч.

Снимка: стоп кадър, БНТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »