Тита застана зад баща си: Невинен е!

Тита застана зад баща си: Невинен е!
A A+ A++ A

Младата певица Тита застана твърдо зад баща си, след като той бе арестуван при акция на специализираната прокуратура, ГДБОП и полицията в Силистра. Обвинението към задържаните е за източване на пари от държавния бюджет, като са облагодетелствани хора, които са искали да получават максимална пенсия.

Според зам.-главния прокурор Иван Гешев е била разбитата схема, като разработката по нея е стартирала отдавна.

Желаещите да получат максимална пенсия получавали фалшиви документи срещу 10 000 лв., като, за да се гарантира плащането, членовете на престъпната група прибирали при себе си дебитните карти на новите пенсионери и ги връщали след натрупване на дължимото.

По време на гледането на мярката за неотклонение стана ясно, че шефът на НОИ - Силистра, Милен Пенчев, който е баща на певицата Тита, се разбирал по Viber с осъждания Тодор Тодоров кой да получи по-висока пенсия чрез фалшификация на документи.

След това бащата на Тита се обаждал по телефона на Симеонова и й диктувал ЕГН, за да я уведоми коя преписка да се придвижи по-бързо и да не се правят проверки. Върху досиетата тя прикрепяла с кламер листчета с надпис "СМЧ - Пенчев", което означавало "силно мой човек - Пенчев".

Пенчев обаче посочи, че сам изпращал сигнали до прокуратурата за завишени пенсии. От държавното обвинение контрираха, че почнал да го прави, едва след като разбрал, че се извършват подобни проверки.

Дъщеря му подкрепи неговата теза в социалните мрежи и за първи път взе отношение към криминалния случай. Тя участва в риалити за имитации и призна в национален ефир, че е изкарала тежка седмица.

"По повод на всичко, което се изписа по мой адрес и по адреса на моето семейство през последните няколко дни, мисля, че е време и аз да изразя своята позиция. Първо, не мисля, че е редно медиите да замесват моето име с това на баща ми с цел сензация!

Второ аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това? Искрено се надявам, че прокуратурата ще вложи същото усърдие в разследването на хората и обстоятелствата, посочени в сигналите от баща ми, за да се разбере обективанта истина.

От моя страна и от страната на всички хора в града, които го познават и знаят, що за човек е, той има цялата подкрепа и уважение. Образован човек, изградил чисто и достойно име през годините, човек с позиция, характер, воля за живот и справедливост. И най-вече прекрасен баща! Силно се надявам истината за един невинен човек да се разбере в най-скоро време и тогава медиите отново така "шумно" да я отразят", написа във Facebook тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »