Арестуваха бившия вътрешен министър на Македония

Арестуваха бившия вътрешен министър на Македония
A A+ A++ A

Бившият министър на вътрешните работи на Македония Митко Чавков е задържан късно снощи поради опасност от бягство. В момента той се намира в следствения арест в Шутка, съобщиха от прокуратурата.

Чавков бе сред най-приближените на избягалия в Унгария бивш премиер Никола Груевски. Той бе вътрешен министър от май до ноември 2015 г. и от май до септември 2016 г. От април 2012 до май 2013 г. Чавков бе ръководител на Централната полицейска служба, а от май 2013 до май 2015 г. беше директор на Бюрото за обществена сигурност към МВР.

В момента той е обвиняем по делото за опит за насилствена смяна на конституционния ред като умишлено е допуснал нахлуване на тълпите в парламента на 27 април 2017 г. по време на "Кървавия четвъртък". Тогава бяха пребити над 100 души, включително и сегашния премиер Зоран Заев.

След няколко дни се очаква Митко Чавков да получи и първата си ефективна присъда по това дело, съобщава БГНЕС. Според македонските медии Чавков възнамерявал да избяга на Халкидики, където има вила. До вчера той бе на свобода срещу гаранция от 600 000 евро.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »