Закопчаха британец с 53 фалшиви самоличности

Закопчаха британец с 53 фалшиви самоличности
A A+ A++ A

Опасен британски престъпник, издирван в цял свят, арестуваха полицаите в Бургас. 41-годишният беглец е бил закопчан при светкавична спецакция в понеделник на обяд в бургаския комплекс "Лазур", близо до руската гимназия.

Британецът е сочен като извършител на серия въоръжени грабежи в родината си. Той е успявал да се изплъзне до момента, след като е сменял самоличността и външността си. Според данните на властите от Острова, обирджията е използвал  53 различни самоличности. За да пътува по света, най-вероятно е използвал и фалшиви паспорти и лични карти.

В спецакцията по задържането му са участвали служители на група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас. Сигналът за местонахождението 41-годишния английски гражданин е постъпил в около 11:45 ч. в понеделник чрез дирекция "Международно оперативно сътрудничество" /ДМОС/. Полицейските служители локализирали мъжа за по-малко от час и в резултат на съвместните действия със служители на ДМОС го задържали. Той е бил арестуван в 13.00 ч. в близост до Гимназията за изучаване на чужди езици "Васил Левски" в к-с "Лазур".

Англичанинът е обявен за международно издирване и има  издадена европейска заповед за арест от властите в Кралство Великобритания. Престъпникът е приведен в ареста на ОДМВР-Бургас, като предстои да стартира процедурата по екстрадирането му и предаване на британските власти.

По случая са уведомени дирекция "Международно оперативно сътрудничество" и Бургаска окръжна прокуратура. Очаква се в Бургаския съд да бъде насрочено заседание по гледането на мярката му за неотклонение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"