Преговорите за Брекзит остават в задънена улица

Преговорите за Брекзит остават в задънена улица
A A+ A++ A

Преговорите за Брекзит между Великобритания и ЕС остават в задънена улица, признаха от Даунинг стрийт 10, ден преди гласуването по сделката на Тереза Мей в Камарата на общините.

Преговорите ще бъдат подновени днес в Брюксел след телефонен разговор късно снощи между Тереза Мей и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Шансовете за одобряване на сделката на премиера в парламента обаче на този етап изглеждат незначителни.

Политическите наблюдатели смятат, че все още не е напълно изключено в последния момент преди утрешното гласуване Великобритания да получи от ЕС някои от така необходимите правни гаранции за кратък срок на „предпазния механизъм“ за избягване на твърда ирландска граница, така че да бъдат успокоени страховете на евроскептиците за безсрочно оставане в Митническия съюз на ЕС и те да подкрепят сделката. В крайна сметка зависи с какво точно ще се завърнат британците от Брюксел.

Mинистърът на околната среда Майкъл Гоув пише в днешния „Дейли мейл“, че сделката на Мей може и да е компромис, но тя не трябва да бъде отхвърляна само заради „предпазния механизъм“.

Но бившият външен министър Борис Джонсън, който бе заедно с Гоув в кампанията за напускане на ЕС пише от своя страна в „Дейли телеграф“, че няма никакъв шанс да подкрепи „предпазния механизъм“ в сегашния му вид.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници