Британският посланик доволен от срещата Борисов-Камерън

Британският посланик доволен от срещата Борисов-Камерън
Двамата премиери проведоха ползотворна дискусия по въпросите на енергийната сигурност и растежа в Европа. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският посланик Джонатан Алън изрази задоволството си от успешната среща между премиера на Великобритания Дейвид Камерън и министър-председателя на България Бойко Борисов в Лондон, съобщиха от британското посолство в България.

Алън е убеден, че тя ще повлияе изключително благоприятно на двустранните отношения между двете държави.

По време на срещата Дейвид Камерън оцени високо отличното сътрудничество между специалните служби на Великобритания и България и се ангажира с по-нататъшното му задълбочаване, особено в областта на борбата с тероризма.

Британският премиер изрази съболезнованията си по повод ужасния терористичен акт на летището в Бургас от 18 юли и предложи помощ за разкриване на извършителите.

Двамата премиери проведоха ползотворна дискусия по въпросите на енергийната сигурност и растежа в Европа.

„Нашите две държави имат почти пълно съгласие относно необходимостта от растеж и начините за постигането му. Радвам се, че работим толкова тясно по тази изключително важна тема. Трябва да намалим регулациите и да насърчим иновациите, за да постигнем икономически растеж", посочи Камерън.

Бойко Борисов от своя страна похвали отличната организация на Олимпийските игри, които се провеждат в момента на Острова.

Дейвид Камерън подчерта, че Олимпиадата в Лондон доказва възможността на Великобритания да осъществява сложни инфраструктурни проекти.

Олимпийският парк е изграден в срок и в рамките на бюджета, без нито един загинал вследствие на трудова злополука по време на строителството му – ненадминато постижение за проект от такъв мащаб и с такава сложност.

За да надгради успешната среща между британския премиер Дейвид Камерън и премиера на България Бойко Борисов на посещение в България през есента ще пристигне британски заместник-министър на външните работи.

„Това ще бъде още една възможност да укрепим двустранните си отношения и да постигнем по-нататъшен напредък в съвместните си инициативи в областта на сигурността, енергетиката и растежа", заключи посланик Джонатан Алън.

#Джонатан Алън #посланик #Дейвид Камерън #премиер #Великобритания #Бойко Борисов #министър-председател #България #Бургас #Европа #олимпийските игри #Острова #Лондон #Олимпиада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"