МОН няма да предлага въвеждането на задължителни униформи във всички училища

МОН няма да предлага въвеждането на задължителни униформи във всички училища
A A+ A++ A

Министерството на образованието няма да предлага въвеждането на задължителни униформи във всички училища. Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев по повод появилото се недоволство в бургаско училище относно изискването за облеклото на децата.

Министър Красимир Вълчев коментира още, че униформите създават отношение и култура към училището и намаляват усещането за различие. Затова той призова учениците да се съобразяват с облеклото си, когато се намират на територията на образователната институция.

Министърът коментира още една актуална тема. По думите му, ако се наложи някъде да бъдат освободени учители заради въвеждането на едносменен режим, тези учители и преподаватели приоритетно ще бъдат насочвани към други училища.

Той допълни, че МОН намалява броя на паралелките в 1-ви и в 8-и клас, като уточни, че почти навсякъде броят им ще намалява с една паралелка.

Министър Вълчев коментира още и проблема, свързан с инструмента за дигитална самооценка “селфи“. МОН поиска от Европейската комисия да направи редакция на анкетата към инструмента “селфи“.

Министър Вълчев уточни, че е получил потвърждение от еврокомисаря Тибор Наврачич, който го е уверил, че ще бъде намерено техническо решение за анкетата, което по думите на Красимир Вълчев означава, че или отговорът на въпроса ще отпадне, който предизвика остри дискусии в обществото, или самият въпрос.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"