Преговори за задържането на Великобритания в ЕС

Преговори за задържането на Великобритания в ЕС
A A+ A++ A

Лидерът на британските лейбъристи проведе разговори с проевропейски консерватори за задържането на Великобритания в ЕС, съобщи Daily Express.

Обсъдени са били възможностите за запазване на свободата на движение. Обмисляни са и варианти за следване на правилата на единния пазар.

В срещата са участвали бившите консервативни министри Оливър Летуин и Ник Боулс. Според планът Великобритания ще остане обвързана с решенията на ЕС, без да има правомощия в процеса.

Говорителят на Корбин заяви, че са били обсъждани варианти за споразумение, което да е положително за работните места и да обедини избирателите. На този етап британският премиер Тереза Мей отхвърля подобен вариант, защото това би значело обвързване със свободното движение.

 

Според някои народни представители вече има консенсус за постигането на прагматично излизане на Великобритания от ЕС. Те оценяват последните преговори като много позитивни.

Все по-вероятно става излизането на Великобритания от ЕС да бъде отложено, заради трудностите в постигането на решение с Европа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"