„Титан" продава ЦСКА на депутат от ГЕРБ, Стоичков - президент

„Титан" продава ЦСКА на депутат от ГЕРБ, Стоичков - президент
Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров разкри, че „Титан" не са изявили претенции за цена на акциите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Собственикът на ЦСКА „Титан" ще продаде мажоритарния дял от акциите на клуба на инициативния комитет около депутата от ГЕРБ Емил Димитров до месец.

Христо Стоичков пък ще бъде новият президент на тима от Борисовата градина, предаде БГНЕС.

Инициативният комитет сега ще инвестира сериозна сума, която ще влезе директно за издръжка на клуба, а премиерът Бойко Борисов е дал уверение, че „Газпром" ще стане спонсор на тима, но за това трябва технологично време.

При водените преговори между „Титан" и Емил Димитров са договорени две неща - фирмата на Димитър Борисов и Иво Иванов вече няма да е мажоритарен собственик на 30-кратните шампиони на България и вече няма да е част от управлението на тима от стадион „Българска армия".

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров разкри, че „Титан" не са изявили претенции за цена на акциите.

Той увери още, че при разговорите с Христо Стоичков футболната легенда на България е изразил готовност да стане президент на клуба.

В инициативния комитет на Емил Димитров влизат Пламен Марков, Димитър Ангелов, журналистът Георги Атанасов, самият депутат на ГЕРБ Емил Димитров, бизнесмените Лъчезар Николов и Румен Атанасов, както и председателят на парламентарния фенклуб на ЦСКА и депутат от ГЕРБ Станислав Иванов.

Фирмите, които са готови да издържат „червените", пък са девет на брой.

#ЦСКА #„Титан" #Емил Димитров #ГЕРБ #Христо Стоичков #Димитър Борисов #Иво Иванов #Пламен Марков #Димитър Ангелов #Георги Атанасов #Станислав Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »