Уорлик: Американски компании търсят възможностси в България

Уорлик: Американски компании търсят възможностси в България
Прогнозата ми е, че тази тенденция ще се запази и в бъдеще, защото фирмите виждат, че страната ви има обещаващ потенциал, изтъкна дипломатът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Много американски компании проучват възможностите за инвестиции в България, заяви във Варна посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

По думите му компаниите от Съединените щати през последните две години са най-големите инвеститори у нас, предаде „Дарик".

„Прогнозата ми е, че тази тенденция ще се запази и в бъдеще, защото фирмите виждат, че страната ви има обещаващ потенциал," изтъкна дипломатът.

Той отказа да конкретизира кои фирми имат интерес към България, но загатна в кои сфери са те.

„През последните години няколко американски компании са съсредоточили инвестициите си в различни развиващи се области в България. Една от тях е високите технологии," бяха думите на Джеймс Уорлик.

Посланикът повтори, че след като окончателно напусне България през септември, ще започне работа като заместник специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши дипломат в офиса на държавния секретар.

На въпрос какво би искал да каже на българите за довиждане, Джеймс Уорлик посочи:

„Винаги съм се стремял да не бъда само посланикът на САЩ, който представлява американското правителство пред българската държава, а да съм американският посланик, който представлява обикновените американци пред българския народ".

Джеймс Уорлик беше на кратка визита във Варна. Заедно с него беше и ръководителят на гвардията на щата Тенеси ген. Тери „Макс" Хейстън.

#Джеймс Уорлик #САЩ #инвестиции #Тери „Макс" Хейстън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"