500 000 руски туристи годишно у нас

500 000 руски туристи годишно у нас
A A+ A++ A

Русия подготвя мащабен проект за улесняване на визовия режим

Около половин милион туристи от Русия всяка година идват в България. Значителна част от тях имат недвижими имоти на крайбрежията – според различни оценки около 30 000 души. Това съобщи премиерът на Русия Дмитрий Медведев при откриването на българо-руския бизнес форум в областта на туризма.

Добрата туристическа инфраструктура на добра цена и климатът привличат най-вече руските туристи. Сигурността също е много важна черта. С една дума – тук са създадени всички условия за добра и пълноценна почивка, включително и с деца“, подчерта Медведев. Той съобщи, че около 50 000 българи ходят на почивка в Русия. И Русия има какво да предложи – Олимпиада, Световно по футбол, има много градове, където ходят туристи освен Москва. Искаме за нашите български приятели да разкрием цялата ни страна“, каза руският премиер. Той подчерта, че най-важно за Русия е да има добро ниво на обслужване. „Защото на някои места то е високо, но на други - все още не. Стараем се да се опрем на световната практика в тази сфера. Стараем се да предложим и нови туристически маршрути“, посочи той.

„Между Русия и България има туризъм и той е на доста добро ниво. Нашата обща култура и гостоприемството са основата за това“, даде оценката си руският премиер.

Подготвяме мащабен проект, който предвижда улесняване на визовия режим за туристи от всички страни, съобщи още Дмитрий Медведев.
„Сега реализираме мащабен проект Международна кооперация и износ, който предвижда работа за улесняване на визовия режим за туристи от всички страни. Ще се занимаваме с това през есента – това е сложна задача. Ако говорим за туристическия обмен с ЕС, готови сме за най-модерни визови решения“, заяви Медведев.
Той обясни, че Русия е на първо място по брой Национални паркове в света. „Територията ни е много голяма, природата ни е богато надарила, затова ще направим каквото можем, за да могат повече хора да се запознаят с това“, каза руският премиер.

Русия започва да инвестира в екотуризъм. Една от големите й цели е и развитие на историческия туризъм.

„Вчера с Бойко Борисов коментирахме въпросите за комуникацията между градовете ни с морски пристанища. Това наистина е нещо важно особено в условия, в които съседите не спят и с удоволствие развиват такива комуникации – и морски превози, и авиационни“, каза Медведев.
„Смятам, че туризмът е икономическа насока. Сега се откриват особени възможности и задачата ни е да се придържаме към максимално нестандартни подходи. Всеки, който предложи интересен туристически продукт, ще спечели“, заяви той.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"