Албанският парламент обсаден от протестиращи

Албанският парламент обсаден от протестиращи
A A+ A++ A

Хиляди демонстранти, привърженици на опозицията, са наобиколили сградата на парламента в Тирана, настоявайки за оставката на правителството и обявяването на предсрочни парламентарни избори. Протестиращите овбиняват правителството в корупция и връзки с престъпността.

Сградата на парламента е осигурена от стотици полицаи, има и заграждения от бодлива тел, съобщава БГНЕС. На предишните протести протестиращите замерваха полицаи с твърди предмети, които им отговориха с използването на сълзотворен газ.

Албанските медии по-рано съобщиха, че Тирана е под полицейска обсада тази сутрин, тъй като паралелно с парламентарната сесия е набелязан и протест на опозицията. Депутатите от парламента започнаха да се събират един час преди началото на сесията, за да избегнат среща с протестиращите.

Медиите съобщиха, че гражданите не могат да се движат свободно по улиците на албанската столица. Полицията е блокирала пешеходци и минувачи между Художествената галерия и Министерството на вътрешните работи. Всеки, който иска да премине през "забранена зона", трябва да покаже на полицията лична карта.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"