Бойко Борисов посрещна с държавни почести Дмитрий Медведев в София

Бойко Борисов посрещна с държавни почести Дмитрий Медведев в София
A A+ A++ A

Визитата на руския премиер Дмитрий Медведев започна с церемония по официалното му посрещане от премиера Бойко Борисов в София.

След това председателят на руското правителство поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин по повод 141 години от освобождението на България, предаде репортер на Novini.bg.

Предстои разговор на четири очи между премиерите Борисов и Медведев в сградата на Министерски съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

За днес е планиран и разговор на руския министър-председател с президента Румен Радев, а на 5 март Дмитрий Медведев ще се срещне с председателя на НС Цвета Караянчева, както и ще участва в откриването на Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Това е петата визита на руски премиер или президент в България за последните 30 години. Дмитрий Медведев пък идва за втори път у нас, след като през 2008 г. бе част от делегация, водена от президента Владимир Путин.

Снимка:  btvnovinite.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »