Веселин Плачков: Новото поколение има нужда от герои

Веселин Плачков: Новото поколение има нужда от герои
A A+ A++ A

Новото поколение има нужда от герои и всеки човек, който има трибуна, трябва да я използва, за да им дава за пример това, което се очаква да бъдат те в утрешния ден. Това каза днес пред БНР Веселин Плачков, един от актьорите, превъплътили се в образа на Апостола на свободата - Васил Левски.

„Децата имат нужда от герои. Как ще изглеждат съвременните герои? Аз съм сигурен, че ще ги има. Има ги. Аз ги виждам в отделни сфери от живота, но те съществуват“, каза той в предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

„Тази информация, която я носим в кръвта си, тя няма как да се загуби. Нашата задача е да ги насочваме натам да мислят, в тази посока, при съвременните условия на живот, 2019-а. Така че това е начинът в днешно време, с нашите средства, но за благото на народа“, добави Веселин Плачков.

Той сподели, че е много трудно да отговориш на очакванията на 7 милиона представи за Васил Левски. „От една страна е дръзко да влезеш в този образ, но от друга е огромна отговорността, която носи човек, за да си позволи за малко да влезе в кожата на Левски“.

„Като оправдание за себе си го намерих…, че този човек и сподвижниците му са дали живота си за това днес да празнуваме 3 март, да си имаме държава. Най-малкото, което им дължим, а и смятам, че е мъжко поне да се направим за малко на тях“, каза Веселин Плачков.

„Дадох си сметка, че в днешно време не се воюва с пушката, воюва се с химикалка или други средства. Но има някакъв повик за доказване на българщина и за работа над нашата си държава… За благото на народа“, каза актьорът и добави: „Тези думи за звучали адекватно и актуално тогава, в миналото, но и сега – „За благото на народа“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"