Още има риск за живота на обгорелите на газстанцията мъже

Още има риск за живота на обгорелите на газстанцията мъже
Двамата мъже Р.С. на 48 г. с над 80% изгаряне и Д.К. на 38 г. със 70% изгаряне са с реален риск за живота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Продължава обработката на засегнатите тъкани на двамата пациенти, пострадали най-тежко при взрива на газстанция край Разград.

„Продължава и процесът на стабилизация на двамата пациенти," съобщи проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в „Пирогов".

Преценява се и възможността за начало на серия от операции на пострадалите, каза той.

Двамата мъже Р.С. на 48 г. с над 80% изгаряне и Д.К. на 38 г. със 70% изгаряне са с реален риск за живота. Те са настанени в реанимацията на секцията по изгаряне и пластична хирургия.

Във вторник двамата мъже бяха транспортирани от Русе до „Пирогов" с хеликоптер по нареждане на здравния министър Десислава Атанасова.

Общо петима души пострадаха при взрива на газстанцията в покрайнините на Разград, на изхода в посока Шумен в късния следобед на понеделник.

Освен транспортираните за хоспитализация в Русе, мъж на 50 години е бил настанен в хирургичното отделение на болницата в Разград. Други двама от пострадалите са прегледани в спешното отделение на лечебното заведение и са освободени за домашно лечение.

Пожарът е предизвикан от изтичаща газ от фланеца, свързващ две цистерни, която се е възпламенила.

Инцидентът стана по време на зареждане на стационарната цистерна на обекта с газ пропан-бутан от товарен автомобил с прикачена към него цистерна със словенска регистрация.

Една от версиите, по които се работи, е техническа неизправност, но съществува и вероятност инцидентът да е следствие на човешка небрежност.

Сигналът бе получен около 17:30 часа, а горенето бе преустановено около 30 минути след полунощ.

#Разград #взрив #газстанция #Русе #„Пирогов" #хеликоптер #изгаряния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници