Прокуратурата обещава обвинения за фалшивите ТЕЛК-ове

Прокуратурата обещава обвинения за фалшивите ТЕЛК-ове
МВР
A A+ A++ A

Заместник главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са в Силистра за участие в работна среща с прокурори и полицейски служители от областта за активизиране на работата по проверки и досъдебни производства, свързани със съставяне и използване на фалшиви ТЕЛК решения, предаде БНР. 

Според статистика, която преди време разпространиха от МВР и прокуратурата, Силистра е рекордьор по брой лица с инвалидни пенсии – почти 29 процента. "Това говори за системен проблем", коментира Гешев и обеща, че скоро ще бъдат повдигнати и конкретни обвинения. 

Присъствието си в Силистра главният секретар на МВР и заместник главният прокурор обясниха така: "Това са престъпления, за които трябва да се свърши много работа и те не са много лесни за доказване".

"Работи се сериозно и ангажирано. Това констатирахме. Създадена е организация добра за работа. Въпросът е, че някои неща с наша помощ могат да се случат по-бързо".

„За никого не е тайна, че има проблем, не само тук, а в цялата страна по тази линия. Не можем да разрешим този проблем цялостно, можем да помогнем там, където се констатират извършени престъпления“, заяви Гешев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"