Още министри на Тереза Мей обмислят напускане на кабинета

Още министри на Тереза Мей обмислят напускане на кабинета
A A+ A++ A

Трима младши министри изпратиха писмо до "Дейли Мейл", с което призовават британския премиер Тереза Мей да отложи Brexit  ако не успее да постигне консенсус с Брюксел. Заплахата още министри да напуснат кабинета ѝ става все по-голяма заради нейния отказ да отхвърли възможността Великобритания да напусне Европейския съюз без договор на 29 март, предаде БГНЕС. Предупреждението дойде, след като други трима министри публикуваха подобно писмо през уикенда.

„Настояваме правителството да предприеме тези стъпки още тази седмица. Ние трябва да действаме, за да се убедим, че на 29 март няма да бъдем хвърлени в пропастта. Начинът да се направи това е да се търси кратко удължаване на Член 50, за да може преговорите да бъдат завършени, законът да бъде приет и паниката, в която е бизнесът, да се разсее”, написаха министрите в писмото си. То е подписано и от министъра за бизнеса Ричард Харингтън, както и от енергийния министър Клеър Пери.

„Всички ние сме съгласни, че не можем да бъдем част от правителство, което позволява на страната да напусне ЕС без сделка. Докато Денят наближава аз мисля, че трябва да предприемем реални мерки да направим нещо, за да предотвратим тази катастрофа”, заяви министърът на културата и медията Маргот Джеймс пред радио Би Би Си.

„Дейли мейл” съобщава, че 23-ма консервативни „дисиденти” тайно са се срещнали в понеделник, за да обсъдят плана си. Според медията поне 15 министри са заявили, че са "готови да напуснат”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"