Виетнам обещава максимално ниво на сигурност за срещата между Тръмп и Ким

Виетнам обещава максимално ниво на сигурност за срещата между Тръмп и Ким
A A+ A++ A

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пътува в брониран влак за Виетнам, а американският президент Доналд Тръмп след броени часове ще се качи на самолета за виетнамската столица, където с ускорени темпове приключва подготовката за срещата на върха между двамата лидери, предаде Асошиейтед прес.

Властите в Ханой заявиха днес, че са имали само десет дни за подготовка, но обещават сигурността да е на максимално равнище за събитието, което ще привлече вниманието на целия свят. За сравнение, Сингапур разполагаше с близо два месеца за подготовката на първата среща на върха между Тръмп и Ким миналата година.

Тръмп ще пристигне във Виетнам утре вечер, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от днес на виетнамското външно министерство.

Президентът на САЩ ще се срещне в сряда сутринта с виетнамския президент и генерален секретар на комунистическата партия Нгуен Фу Чонг.
Срещата на Ким и Тръмп е насрочена за сряда и четвъртък, припомня Ройтерс.

Кинолози от тайните служби на САЩ извършиха инспекция със специално обучени кучета на ханойския хотел "Дж.У.Мариот" (JW Marriott), където се очаква да отседне президентът Доналд Тръмп.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »