Домусчиев иска да купи футболен отбор в Англия?

Домусчиев иска да купи футболен отбор в Англия?
A A+ A++ A

Името на Кирил Домусчиев изненадващо се появи в британските медии като потенциален купувач на четвъртодивизионния английски футболен клуб "Нотс Каунти". Според в. "Нотингам Поуст бизнесменът, представен като "български мултимилионер", е проявил интерес към придобиването на носителя на Купата на Англия за 1894 г., след като настоящият собственик Алън Харди е изразил желание да се раздели с акциите, предаде БНР.

Изданието припомня, че Домусчиев вече притежава футболен клуб - българския шампион "Лудогорец", и разказва как благодарение на неговото финансово състояние разградчани са тръгнали от аматьорските нива и са стигнали до Шампионската лига. В момента "Нотс Каунти" се намира на последното 24-то място в Лига 2 и е на път за първи път в 157-годишната си история да изпадне извън професионалните нива на футбола в Англия. Понастоящем основаният през 1862 г. отбор от Нотингам е най-старият действащ професионален клуб в света.

"Състоянието на Домусчиев се изчислява на $950 млн., натрупани чрез фармацевтичната компания "Хювефарма" - пише "Нотингам Поуст". - По-рано тази седмица той придоби "Нова Броудкастинг Груп", водеща медийна компания в България, в сделка за около €185 млн. Остава да видим доколко сериозен е интересът на Домусчиев към "Нотс Каунти", тъй като клубът привлича силно внимание на инвеститори, откакто собственикът Харди го обяви за продажба миналия месец."

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »