Закъсняват влаковете, преминаващи през участъка между София и Мездра

Закъсняват влаковете, преминаващи през участъка между София и Мездра
Pixabay
A A+ A++ A

От 04:10 ч. до 06:57 ч. беше преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге. Причината за прекъснатото движение е престояването на локомотив на “БДЖ - Товарни превози”, който при преминаването си в участъка между двете гари чупи работния токоснемател.

Работни групи на БДЖ и на НКЖИ са се отзовали на място за привързване на работния токоснемател и освобождаване на железопътното трасе от авариралия локомотив. След това е извършен оглед на контактната мрежа и е възстановено движението на влаковете в участъка.

По тази причина до момента всички преминаващи влакове в участъка между гарите Реброво и Своге се движат със закъснение, като най-засегнати са нощната композиция от Варна за София и ранните сутрешни влакове от Мездра за София, от Лакатник за София и от София за Лакатник.

“БДЖ - Пътнически превози” се извинява на своите клиенти за създаденото им неудобство и призовава пътниците да следят информацията за движението на влаковете от електронните табла на официалния сайт на БДЖ (www.bdz.bg ) или да се обръщат към служителите на гишетата "Информация" или на националния информационен телефон 0700 10 200.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »