Фандъкова: Разреждането на линиите не е решение!

Фандъкова: Разреждането на линиите не е решение!
A A+ A++ A

Разреждането на линиите на градския транспорт не е решение за проблемите с условията на труд на шофьорите, заяви столичния кмет Йорданка Фандъоква. Тя коментира направени по-рано днес предложения на синдикатите за разреждане на градския дневен транспорт и отпадане на нощния в столицата, съобщи БТА.

Фандъкова допълни, че основна задача на Столична община е да осигури добро обслужване на гражданите на София. Според нея обсъждането за ефективността на нощните линии може да се коментира и в комисиите на общинския съвет. Фандъкова напомни, че тази мярка е въведена пробно и тепърва предстои да стане ясно до колко тя е ефективна.
 
Тя отбеляза, че не е правилно да се противопоставят условията за граждани с условията за шофьорите.

Кметът посочи, че причината за нуждата от допълнителен труд е известна - това е недостигът на шофьори, и допълни, че само преди месец във връзка с неговото решение са увеличили с 10 млн. лв. средствата за възнаграждения в транспорта, след дълги и тежки преговори със синдикатите. Изплащането на увеличените средства трябва да започне от този месец, каза още Фандъкова. Тя отбеляза, че според синдикатите средната брутна работна заплата в дружествата е около 1500 лв., а на водачите тя е около 1800 лв.

Фандъкова допълни, че са отворени да продължат диалога със синдикатите. Ще разгледаме много внимателно всички предложения, които са насочени към подобряване на условията на труд на всички шофьори, каза още кметът.

Тя е поискала от директорите на общинските транспортни дружества да се спазва законодателството при полагането на извънреден труд.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"