Красимир Каракачанов: Политиците да спрат експериментите с изборния закон

Красимир Каракачанов: Политиците да спрат експериментите с изборния закон
A A+ A++ A

В студиото на сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че връщането на старият праг на преференциите е правилно решение от страна на премиера Борисов. Нужно е партиите да се фокусират да свършат това, което са обещали на избирателите си, а не да си играят с Избирателния закон, допълни Каракачанов. Той коментира и намерението на ГЕРБ да върне темата за мажоритарния вот на дневен ред, както и концепцията за итеграция на ромите и предложените промени в Закона за въоръжените сили.

ВМРО се обяви против текстовете, с които преференциите се ограничаваха, напомни Красимир Каракачанов. Той допълни, че реакцията на премиера Борисов за промените в Изборния кодекс е била правилна и че е научил за това от медиите.

Идеята на ГЕРБ за връщане на мажоритарния вот Каракачанов определи като „партийни сметки“.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Крайно време е българските политици да спрат да правят експерименти с изборното законодателство, конюнктурно в своя полза. Практиката в България показва, че който го е направил, това се е обърнало срещу него.
Не е нито полезно, нито честно изборния закон да се променя преди всеки избори, допълни Каракачанов.

Искрен Веселинов:Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в управлението
Искрен Веселинов:Ако не можем да си вършим работата, нямаме място в управлението
В студиото на „Още от деня“ депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на „Обединените патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че ВМРО няма да остане в упра...

Няма отправени ултиматуми или заплахи за приемането на концепцията за интеграция на ромите, заяви Каракачанов.

Въпросът на концепцията за интеграция е с тази част от ромското население, което си мисли, че има само права, но не и задължения, и застрашава живота на останалите.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: След 29 години интеграция проблемът е 29 пъти по-голям, отколкото беше тогава.
Това не е „концепцията Каракачанов“, а концепция на държавата, така че всеки с разумни, законови предложения, е свободен да ги представи, заяви вицепремиерът.

В предложените промени в Закона за отбраната и въоръжените сили не става дума за „танкове по улиците“, а за регламентирано участие на армейските специални сили в съвместни операции с полицията, обясни Каракачанов. Така специалните сили стават командване, което позволява съвместни участие с другите специални формирования в армията – Флота и ВВС. Това е световна практика, изтъкна Красимир Каракачанов.

Красимир Вълчев ще поиска ЕК да извади "друго" от анкетата за пол
Красимир Вълчев ще поиска ЕК да извади "друго" от анкетата за пол
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще отправи молба към Европейската комисия да премахне графата "друго " при определяне на пола на...

По думите на Каракачанов, на фона на конфликти, вътрешни и външни конфликти, Европа „се държи като Съветския съюз“ и измисля проблеми, с които се отвлича вниманието.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Това, което наблюдаваме в момента в Европа, е това, което се опитваше Съветския съюз да изнася като идеология и революция през 20-те и 30-те години: един свят, който ще бъде подчинен на пролетариата, интарнационален, в който няма да има националности, граници и религии. Крайният либерализъм, проповядван от част от чиновниците в Брюксел, е същият този марксистки интернационализъм.
По думите му целта на това е господството на либералната идеология.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"