Имунизираха ромски деца от Русе срещу морбили

Имунизираха ромски деца от Русе срещу морбили
A A+ A++ A

Петнайсет деца от квартал "Селеметя" в Русе, който е с преобладаващо население от ромски произход, са ваксинирани против морбили за три дни. Това съобщават от общинската управа в крайдунавския град. 

Това бил първоначалният резултат от работата на специалистите по проект "Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе. Десетки срещи в домовете на семейства с малки деца осъществили детският педиатър, медицинската сестра, социалните работници и психологът чрез медиаторите. 

Екипът на проекта прогнозира вълна за доброволно имунизиране на новородени и деца до седемгодишна възраст с пропуски в имунизационния календар. 

От общинската управа информират, че мобилната работа на терен предшества "Дните на отворени врати" за възможностите на безвъзмездна грижа по проекта. Те ще се състоят на 25 февруари и 1 март тази година в Центъра за интегрирани социални услуги в сградата на филиал "Светилник" на детска градина "Червената шапчица". Целта е да се покажат на място възможностите за безплатни прегледи и консултации.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »