Над 1000 дка борова гора горят в Благоевградско

Над 1000 дка борова гора горят в Благоевградско
326 сигнала за пожар са подадени само за последното денонощие, 35 от тях са причинили материални щети. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Над 1000 декара борова гора гори в село Бабяк, община Белица, Благоевград.

Според началникът на пожарната в пиринско Георги Пърмаков има опасност за една от махалите на селото, която е изцяло в гората, предаде БГНЕС.

В същото време пожарникари и работници от лесничейството гасят пожар в Рила, съобщиха от пресцентъра на МВР. Направено е искане за включване на летателна техника.

Горският пожар възникна във вторник следобед в района на селата Лютово, Гълъбово и Бабяк, Община Белица, Област Благоевград.

Огънят е обхванал сухи треви, храсти и участъци от иглолистна гора, по първоначални данни.

В гасенето участват четири екипа от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград, работници от горските стопанства, доброволци от селата.

Създадена е организация за ограничаване на пожара към иглолистната гора. Няма опасност за близките населени места. От Пожарната е отправено искане към армията за включване на хеликоптери при гасенето на пожара.

326 сигнала за пожар са подадени само за последното денонощие, 35 от тях са причинили материални щети, съобщава МВР. През нощта са били локализирани пожарите в Кресна, Белоградчик и Велико Търново.

#Родопи #Белица #Бабяк #пожар #Рила #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници