Митьо Очите остава в ареста

Митьо Очите остава в ареста
A A+ A++ A

Апелативният специализиран съд остави в ареста Димитър Желязков – Митьо Очите, който е с мярка постоянен арест, постановена му преди няколко дни – на 16 февруари, след като беше екстрадиран от Турция.

Той беше задържан в Истанбул още на 4 август 2018 г., но екстрадиран у нас едва преди няколко дни. На 2 август 2018 г., при зрелищна акция на МВР беше разбита оглавяваната от него група за рекет, палежи и побоища.

Освен Очите, в групата участвали и общински съветници от Несебър и Бургас - Бенчо Бенчев и Пейко Янков. Бенчев беше задържан, а след това пуснат под парична гаранция от 50 000 лева. Общинарят стана клиент на прокуратурата за това, че е укрил в Турция и Гърция несебърския бос. Янков пък участвал в изнудване, за което се събират данни вече 2 години, както за палеж и участие в организирана престъпна група.Пред спецмагистрати Димитър Желязков се оплака от влошено здравословно състояние и каза, че бил в Турция за преглед, защото бил опериран там.

Пред съда Очите заяви, че иска само да бъде прегледан, а не иска да бъде на свобода. "Бях в Турция и там се грижеха по-добре за мен“, заяви той и си вдигна блузата и показа белезите от операции.

Адвокатът му Илиян Василев поиска на подзащитника му да бъде направена медицинска експертиза, която да установи дали може да остане в следствения арест, тъй като Желязков има множество заболявания и куршуми в тялото си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »