Нинова: Управляващите продължават да продуцират правни абсурди

Нинова: Управляващите продължават да продуцират правни абсурди
A A+ A++ A

Управляващите продължават да продуцират правни абсурди и с днешното решение на парламентарната комисия по правни въпроси. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова:

„Нищо не коментирам, преди да изтекат поне няколко часа от последната им приумица. 26 часа им обяснявахме – не правете тези грешки. Не, направиха си ги. Нареди им Борисов да се поправят, сега ще гласуват точно обратното. Влязоха сами в кашата да предлагат поправки на поправките, по които президентът не се е произнесъл, сега се отказват. Не знам до довечера какво ще измислят тези хора“, каза още Нинова.

Според нея етикетът на всичко това е "правен хаос":

„Това е подигравка с правото, това е подигравка с парламентаризма. И всичко друго, което се сетите. Така не се прави. Неслучайно всички – и юристи, и конституционалисти, и адвокати – се оттеглиха и от правен съвет, изтеглиха си имената от страницата на парламента, просто защото не искат да се мърсят, затова, да си мърсят имената с това най-ниско равнище на законодателния процес в България“.

Депутатите от БСП няма да влизат в пленарна зала. Те няма да използват служебни коли, нито ще им се начислява надница за времето, когато не са в пленарна зала, поясни лидерът на БСП.

Връщането на депутатите в парламента може да стане единствено с решение на Националния съвет на партията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »