ЕК отрече да има конфликт между Юнкер и Орбан

ЕК отрече да има конфликт между Юнкер и Орбан
A A+ A++ A

Говорителят на ЕК Маргаритис Схинас отрече да има персонален конфликт между председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер и унгарския премиер Виктор Орбан. Унгарското правителство започна поредна информационна кампания, насочена срещу Юнкер и милиардера финансист Джордж Сорос. В нея то обвинява двамата, че прокарват план за миграция, който застрашава сигурността на страната.

„Не, това не е открит конфликт, нито пък война. Но всеки път, когато на унгарския народ не се дават факти, а му се съобщават алтернативни факти, измислици или пък приказки от такъв тип, ние ще отговаряме“, каза Схинас.

Според унгарския кабинет, Юнкер и Сорос искат да наложат задължителни квоти за разселването на бежанци, да отслабят правата на страните членки да защитават границите си и да облекчат бежанци, които имат мигрантски визи.

Вчера Схинас нарече тези твърдения „фалшиви новини“, а Юнкер заяви, че партията „Фидес“ няма място в Европейската народна партия.

„Няма много възможности за отговор на подобни лъжи“, коментира Юнкер кампанията в изказване в Щутгарт. И посочи, че кандидатът на ЕНП за следващ председател на ЕК Манфред Вебер ще се пита „дали изобщо се нуждае от „Фидес“ в политическата група“.

„Консерваторите в Унгария по никакъв начин не представляват християндемократичните ценности“, настоя Юнкер и допълни, че според него „Фидес“ няма място в ЕНП.

„Те („Фидес“ - б.р.) не гласуваха за мен в Европейския парламент“, припомни още Жан-Клод Юнкер. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници