Отложиха обсъждането на наредбата за касовите апарати

Отложиха обсъждането на наредбата за касовите апарати
A A+ A++ A

Отложиха обсъждането на наредбата, която поставя нови изисквания за фискалните устройства на малките и големите предприятия. Причината е липсата на депутатите от БСП, които пожелаха промените да бъдат обсъждани на редовно заседание на икономическата комисия на Народното събрание.

 

Въпросът за касовите апарати бе пръв в дневния ред на комисията. По предложение на червените трябваше да бъде изслушан представител на Националната агенция по приходите (НАП). Поради отсъствието на представители на партията обаче заместник-председателят на комисията Даниела Савеклиева предложи точката да отпадне от плана за деня. 

Темата за Наредба Н-18 предизвика огромен обществен отзвук. От самото й обявяване през лятото на миналата година до момента търговците взеха няколко мерки, сред които изяви пред медии, заплахи за протести, а най-скорошната бе и изпращането на искове до компетентни институции.

Наредбата налага нови правила на бизнеса и цели да изсветли сивия сектор. Според търговците обаче предизвикателствата пред белия бизнес не опират само до кратките срокове.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници