Иззеха голямо количество марихуана край Шумен

Иззеха голямо количество марихуана край Шумен
A A+ A++ A

Криминалисти от областната дирекция в Шумен намериха и иззеха голямо количество марихуана. Престъплението било разкрито след получен сигнал от клиент на бензиностанция на АМ “Хемус“ близо до град Шумен малко преди обяд във вторник, съобщава БГНЕС.

По телефона било съобщено, че на търговския обект за зареждане на гориво е спрял водач на Опел „Астра“ със софийска регистрация. Мъжът забелязал, че на предния прозорец на автомобила има лепенка, която имитирала полицейски знак. Решил, че може да е измамник, тъй като водачът бил видимо неспокоен и се оглеждал постоянно. Създадена е организация за проверка на лекия автомобил и водача. Установен е в Шумен, полицейски екип го последвал в града. На паркинг пред жилищен блок в района на автогарата бил спрян. Зад волана бил Д.Е. /26г./. По време на извършената проверка в автомобила е намерена голяма торба, в която имало два прозрачни плика с глави суха листна тревна маса с общо тегло около 5, 5 кг. При извършения полеви наркотест реагирал на марихуана.

При последвало претърсване в жилище, обитавано от 26-годишния в шуменското село Царев брод е намерена и иззета още 5 грама суха листна тревна маса, по негови думи - марихуана, електронна везна, шест хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани и сумата от 2 000 лева. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК. Действията по разследването продължават под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »