МВР получи 9 нови автомобила, обособени като технически работилници

МВР получи 9 нови автомобила, обособени като технически работилници
A A+ A++ A

Девет нови мобилни технически работилници осигури МВР за поддръжка на системата за комуникация TETRA, съобщиха от вътрешното министерство. Автомобилите са закупени в изпълнение на проект "Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници", финансиран от ЕС.

Деветте нови автомобила са обособени като мобилни технически работилници с повишена проходимост. Те са снабдени с всички необходими нструменти и оборудване за поддръжката мрежовите елементи от TETRA системата, която е основна за комуникация на служителите на МВР в районите на външните за ЕС граници.

Своевременната поддръжка, която осигурява надеждност и непрекъснатост на работата на системата, изисква бърз достъп през труднопроходими трасета до труднодостъпни райони с възможност за пренасяне на обемисти товари и модули.

Мобилните работилници ще бъдат използвани в дейността на дирекция "Комуникационни и информационни системи", която осигурява функционирането на комуникационните и информационните системи на МВР и други държавни органи, като изгражда, поддържа и развива комуникационни системи за управлението на МВР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"