Адвокат Марин Марковски прогнозира какво ще се случи с четворния убиец от Нови Искър

Адвокат Марин Марковски прогнозира какво ще се случи с четворния убиец от Нови Искър
A A+ A++ A

Ако имаше чувствителност в обществото, то можеше да сигнализира и да не се стига до това убийство. Най-добрата психиатрична болница се намира на 2 км от Нови Искър. За съжаление в 21 век нямаме никакво отношение към хората, които имат нужда от психиатрична помощ.

Това каза пред камерите на БТВ психологът Христо Монов. Заедно с него гост беше и адвокат Марин Марковски. Двамата коментираха четворното убийство в Нови Искър. "Съгласен съм, че в България няма никаква държавна политика към хората нуждаещи се от психиатрична помощ", заяви адвокат Марковски. "Мога да прогнозирам какво ще се случи с убиеца. За мен няма да го признаят за психично болен, защото той е опитал да заличи следите от убийствата. Личат си подредени действия. Това е една прогноза, защото българските психиатри, които са великолепни, ще имат последната дума при експертизите. За мен те ще дадат отговора, че е вменяем. Убийството е доказано - намерена е брадвата, самият младеж си е признал. За мен Георги няма да получи доживотна присъда. Съдът ще му даде присъдата между 20 и 30 години. Законът в България не е подходящ в тази си част. За Европейския съюз може да е добър, но у нас не действа", категоричен беше Марин Марковски.

"Общността в Нови Искър е травмирана още от 70-те години с подобно убийство. Миналата година пак имаше кърваво убийство, но никой не работи с тези хора. Сега трябва да се помогне и на Георги. Ако някой беше сигнализирал институциите, сега нямаше да си говорим за четири трупа", добави психологът Христо Монов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »