Мащабна акция срещу наркотици в Пазарджик и региона

Мащабна акция срещу наркотици в Пазарджик и региона
A A+ A++ A

Няколко полицейски акции срещу наркотици са проведени в Пазарджик и региона за времето от петък до днес. В Пещера екипи на полицейското управление в района на гробищния парк засекли микробус управляван от 38-годишен пещерец. Последвала проверка, при която било установено, че мъжът съхранява близо 56 блистера с общо 461 таблетки от лекарствени средства забранени за свободно притежаване и за продажба на територията на страната ни. В хода на акцията пещерските криминалисти са засекли и още трима непълнолетни на възраст между 15 и 16 години. У тях били открити различни разфасовки суха марихуана – глави и съцветия, с обща маса от близо 13 грама.

По същото време колегите им от Пазарджик продължиха активната си работа по документиране на престъпната дейност на дилър на дрога. Както вече съобщихме на улица в Пазарджик екипи на сектора засекли пред входа на жилищен блок стария си познайник – мъж на 37 години. Оперативните работници установили, че в обитавания от него апартамент мъжът съхранява в картонена кутия 235 грама суха листна маса. Ден след това полицаите извършили и претърсване в къща обитавана от него, намираща се в септемврийското село Виноградец. В една от стаите били открити още около 104 грама суха марихуана.

Пред почивните дни полицаи задържаха поредния дилър на наркотици в Пазарджик. В резултат на упорита работа служителите от звеното установили, че 24-годишния пазарджиклия разпространява наркотични вещества. В лекия автомобил ползван от него и в жилището му полицаите открили близо 18 грама канабис, подготвен за търговия. Установена е и част от клиентската му мрежа в града и близките села. Той е задържан за срок от 24 часа, а срокът на задържането му е удължен от прокурор при Окръжна прокуратура-Пазарджик със 72 часа.

При рутинна проверка на улица в Панагюрище местните полицаи установили, че 17-годишен тийнейджър от Оборище притежава дрога. От него са иззети над 16 грама суха марихуана. По случая е образувано бързо производство, а с непълнолетния работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.  

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »