Шабан Шаулич бил блъснат от пиян шофьор без книжка

Шабан Шаулич бил блъснат от пиян шофьор без книжка
A A+ A++ A

Сърбия тъгува за краля на фолк музиката Шабан Шаулич, пише на първата си страница белградският вестник "Новости", информирайки за тежката катастрофа, станала вчера сутринта в Германия, в която загина "Кралят" на сръбския попфолк. "Утихна златният баритон", "Отиде си Кралят на народната музика", гласят други заглавия.


Почина и шофьорът, 43-годишният музикент Мирсад Керич, който возеше певеца, съобщава вестникът. Катастрофата стана вчера сутринта, когато автомобил, управляван от пиян шофьор без книжка, се заби в автомобила, в който пътуваше певецът.

При катастрофата Шаулич получил сърдечен удар, от който починал, съобщи за ТВ Пинк мениджърът Богдан Марката, организатор на концерта на Шаулич в герпманския глрад Билефелд.

 
 

Вицепремиерът и външен министър Ивица Дачич написа, че Шаулич е белязал една епоха, останал е близък до всички поколения и творбите му ще продължат да живеят.

 

Министърът на отбраната Александър Вулин също изрази дълбоки съболезнования на семейството, изтъквайки, че си е отишъл "човек, голям колкото и радостта, която предизвикваше където и да беше".

Председателят на партията Единна Сърбия, член на управляващата коалиция, Драган Маркович Палма написа в съболезнователната си телеграма, че за него "в Сърбия има само един единствен Крал, приятелят Шабан Шаулич, чиито песни ще живеят вечно не само в Сърбия, а и на петте континента, където живеят и сърби, и хора от всички народи от територията на Балканите".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"