262 пожара изгасени за денонощие

262 пожара изгасени за денонощие
През нощта са локализирани пожарите в общините Кресна, Белоградчик и Велико Търново. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 262 пожара в различни райони на страната са загасени през последното денонощие, съобщи във вторник МВР.

Пожарникарите са се отзовали на 326 сигнала. 35 от огнените стихии са причинили материални щети, при останалите са изгорели сухи треви и храсти.

През нощта са локализирани пожарите в общините Кресна, Белоградчик и Велико Търново. Огънят край белоградчишкото село Боровица е изгасен във вторник сутринта.

Предотвратено е навлизането на пламъците в иглолистната гора и са спасени около 500 декара. Установено е, че са унищожени близо 700 дка млади широколистни насаждения и 1500 дка сухи треви, посочва bTV.

Пожарът между с. Стара Кресна и с. Ощава в Благоевградско е бил локализиран около 20:00 часа в понеделник. Не е допуснато огънят да достигне намиращите се в района газопровод и далекопровод. Унищожени са две необитаеми стари постройки, една плевня и около 500 дка сухи треви и храсти.

Овладян е и пожарът в землището между с. Медово и с. Верен. Изгорели са около 300 дка сухи треви и храсти и 100 дка акациева гора.

Във вторник сутринта огнеборците са се справили с пожара във великотърновското село Пчелище, при който изгоряха 15 000 бали сено.

Във всички райони, в които пожарите са локализирани, има дежурни групи на ГДПБЗН за доизгасяване на отделни огнища и за наблюдение.

#пожар #МВР #Кресна #Белоградчик #Велико Търново #Боровица #Стара Кресна #Ощава #Благоевград #Пчелище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"