Техническа неизправност предизвикала пожара в газстанция в Разград

Техническа неизправност предизвикала пожара в газстанция в Разград
Започнато е досъдебно производство за причиняване на телесни повреди поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Техническа неизправност е причината за пожара, възникнал в газстанция в покрайнините на Разград, стана ясно от сводката на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

В бюлетина на полицията се уточнява, че се е възпламенила изтичаща газ от фланец, свързващ две цистерни, предаде Дарик радио.

Това е станало по време на зареждане на стационарна цистерна с пропан бутан от товарен автомобил „Мерцедес" с прикачена цистерна със словенска регистрация.

Възпламенилата се газ предизвиква пожар, при който са пострадали петима души. 48-годишен мъж от Разград и 38-годишен мъж от Стара Загора са с изгаряния по цялото тяло и крайниците.

Двамата са откарани в Спешен център на разградската болница, откъдето са транспортирани в Интензивното отделение на Русенската болница с опасност за живота.

Двама от работниците в обекта – на 38 години от Разград и на 50 години от село Ушинци са получили изгаряния по лицето и ръцете.

След обработка на раните в разградската болница по-възрастният от мъжете е оставен за наблюдение, а другият е освободен.

По време на инцидента е имало клиент на газстанцията – на 52 години от село Веселина. Опитвайки се да избяга, при прескачане на оградата той е изкълчил левия си глезен.

Започнато е досъдебно производство за причиняване на телесни повреди поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Затвор до 3 години е наказанието за подобно деяние.

#Разград #Пожарна безопасност и защита на населението #газстанция #пожар #Стара Загора #Русе #Веселина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"