Горанов: Срокът за смяна на касовите апарати и софтуера може да бъде удължен

Горанов: Срокът за смяна на касовите апарати и софтуера може да бъде удължен
A A+ A++ A

Министърът на финансите Владислав Горанов не изключи да бъде удължен срокът, в който фирмите, регистрирани по ДДС, трябва да сменят касовите апарати и софтуера с цел печалбите да бъдат отчитани в реално време. Според Наредбата на приходната агенция това трябва да се случи до края на март, но днес от Българската стопанска камара поискаха отсрочка. Нито фирмите, обаче, нито софтуерните компании могат да се справят в указания срок, заяви Станислав Попдончев от Българската стопанска камара: 

"Наистина е необходимо време на бизнеса, за да се справи и със софтуерите, и с фискалните устройства, а което е и най-важно с организацията на самата работа".

По този повод министър Горанов заяви: 

"Ако се установи, че действително няма да успеят да се справят, можем да проявим гъвкавост, но все още в диалог работим с бизнеса, за да установим достатъчен ли е срокът.  Дотолкова, доколкото не сме чули упреци към самата наредба, само по отношение на сроковете, ще ги дебатираме. Ако се окаже, че обективно не могат да се справят, ще проявим гъвкавост, разбира се, в това отношение, защото не можем да рискуваме търговския оборот".

Финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че предмет на обсъждане е единствено и само срокът за влизане в сила на новите правила.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »