Руският опозиционер Навални намери „бръмбар" в офиса си

Руският опозиционер Навални намери „бръмбар" в офиса си
Руският опозиционер Сергей Навални маха на демонстранти пред съда в Москва. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският адвокат Алексей Навални, един от основните опоненти на президента Владимир Путин, съобщи, че е открил микрофони, скрити в стените на асоциацията му за борба с корупцията в Москва, и обвини властите, че го шпионират.

Адвокатът и блогър съобщи на страницата си в Туитър, че колегите му открили подслушвателно устройство, след като проверили със специални детектори стените на офиса на асоциацията Роспил.

Навални публикува на сайта си множество снимки, на които се вижда устройство, наподобяващо черен микрофон, свързан с червени и бели жици, скрити по дължината на стената.

"Ето ги скритите микрофони от чешкия агент (Александър) Бастрикин", написа Навални на страницата си в Туитър, имайки предвид директора на Следствения комитет на Русия, еквивалент на американското ФБР.

През юли Навални обвини Бастрикин, че има интереси във финансовата област и в областта на недвижимите имоти в Чехия и заяви, че разполага с документи, които доказват това.

Бастрикин отхвърли обвиненията. Говорител на руското вътрешно министерство съобщи пред ИТАР-ТАСС, че полицията е направила проверки на място след съобщението на Навални.

#Алексей Навални #Русия #Москва #Александър Бастрикин #блогър #бръмбар #микрофон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"