Убиецът от Уисконсин бил специализиран в психологическа война

Убиецът от Уисконсин бил специализиран в психологическа война
Предполагаемият стрелец на име Уейд Майкъл Пейдж служел в американската армия от 1992 до 1998 г. Снимка: ФБР/ЕПА
A A+ A++ A

Извършителят на стрелбата в сикхски храм в щата Уисконсин (северната част на САЩ), който уби шестима души в неделя преди да бъде застрелян от полицията, е бивш войник, специализиран в операциите на психологическата война, съобщи Пентагонът.

Предполагаемият стрелец на име Уейд Майкъл Пейдж служел в американската армия от 1992 до 1998 г. като първокласен войник и получил множество отличия за добро поведение, съобщиха в понеделник американските сухопътни войски, цитирани от АФП и БГНЕС.

Пейдж влязъл в армията на 20-годишна възраст и я напуснал шест години по-късно, без да е участвал в операции извън САЩ. Мъжът служел във Форт Блис (щата Тексас) и във Форт Браг (Северна Каролина).

Работата на Уейд Майкъл Пейдж като специалист по операции от психологическата война се състояла в събиране на разузнавателна информация сред населението и водене на операции, предназначени да повлияят на хората по благоприятен начин за американските интереси.

По-рано в понеделник източник на полицията съобщи, че извършителят на стрелбата е "бял мъж на 40 години, който имал минало в армията".

Американските медии съобщават, че Уейд Майкъл Пейдж бил запален по расистки теории за превъзходството на бялата раса, информация, която местните и федералните власти за момента се въздържат да потвърдят.

Той имал татуировка, свързана с 11 септември, на едната си ръка, съобщи очевидец, цитиран от американските медии.

#Пентагонът #САЩ #Уисконсин #стрелба #убиец #убийство #стрелец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"