Бърз спад на заболяванията от грип

Бърз спад на заболяванията от грип
A A+ A++ A

Има спад на заболяванията от грип в страната, съобщи за програма "Хоризонт" на БНР Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Все още е висок делът на заболелите от грип в столицата.

"През по-ранната изтекла седмица средно за страната заболеваемостта достигна близо 240 на 10 000, което е достатъчно високо, но пък започна бърз спад и през цялата изтекла вече седмица отбелязахме такъв спад. Постепенно излязоха и тези 8 области от първите, които всъщност я достигнаха - Бургас, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Перник. Същото ще се случи и с останалите, които се включиха малко по-късно. В София все още заболеваемостта е сравнително висока. Ще продължи и в началото на следващата седмица, но очаквам, че от средата на предстоящата седмица още области ще излязат от грипната епидемия, така че съвсем очевидно започва спад на заболяваемостта", коментира д-р Кунчев.

От днес се отменя грипната ваканция в област Кърджали, а от вчера - в област Бургас. Грипна епидемия има все още в 18 области на страната, в София - град грипната ваканция продължава до 5 февруари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »