Тервел Пулев: Надявам се да повлека крак и други българи да спечелят медали

Тервел Пулев: Надявам се да повлека крак и други българи да спечелят медали
A A+ A++ A

Надявам се да повлека крак и останалите български спортисти да вземат медали, заяви първият български медалист от Олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев след победата си над Пералта Хара в неделя и класирането му за полуфинал до 91 кг.

„Трябваше ми малко време, за да отмине емоцията след снощи. Тя беше много приятна, имаше много българи, които ме подкрепяха. Много български знамена имаше в залата. Единствено загубата на Детелин малко помрачи настроението", каза Пулев.

„Няма какво да се притеснявам. Аз съм се подготвил за турнира, давам каквото мога и очаквам победата“, коментира още Тервел в интервю за Дарик радио.

„Разбира се, че си представям, че медалът може да бъде повече от бронзов. Продължаваме да катерим нагоре. За мен този мач като натоварване психическо и физическо беше едно изключително препятствие, което успях да преодолея. Много ми тежеше, че българският спорт нямаше медал до този момент. Това много ме мореше и така да се каже, ме схвана“, разказа боксьорът.

„Усещането е много приятно, само хубави емоции. Надявам се да повлека крак и останалите български спортисти да вземат медали. Това са глупости, че идваме само заради участието. Всеки се е подготвил максимално. Специално за нашия отбор мога да кажа, че тренираме от 9 месеца. Не сме се прибирали в България за повече от два-три дена. Искахме да спечелим медал, не сме дошли в Лондон на туризъм“, категоричен е той.

„Безспорно във федерацията се работи в правилна посока. Искам да благодаря на всички българи, които ни подкрепят“, завърши Тервел Пулев.

#Тервел Пулев #олимпийските игри #Лондон #бокс #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници