Сняг и вятър затвориха Пампорово

Сняг и вятър затвориха Пампорово
A A+ A++ A

Тежката зимна обстановка затвори ски-курорта Пампорово. В Банско също временно съоръженията не работят.

Почти всички населени места в общините Доспат и Борино са без ток, както и части от Солян. Причината за спирането на електрозахранването на някои места са скъсани далекопроводи.

Свлачище пък изолира махала от Мадан.

Пътят от Смолян за Пампорово е затворен заради паднали дървета и аварирали коли и автобуси. Снегопочистващата техника работи и се надява да реши проблема.

Тази сутрин от ски-зоната съобщиха, че няма да работят:

"ВАЖНО!!! Поради усложнената метеорологична обстановка и с оглед на безопастността на хората, днес, 26.01 ски зона Пампорово-Мечи чал и съоръженията ще останат затворени! Много се извиняваме за причиненото неудобство, но срещу природата сме безсилни. Отправяме апел към всички ако е възможно да не излизат с колите си навън, защото затрудняват работата по почиствнето на пътищата - благодарим за разбирането!"

Подобно е и положението в Банско, където съоръженията засега не работят. От концесионера уверяват, че те ще бъдат пуснати при първа възможност.

 "Поради усложнената метеорологична обстановка на 26.01.2019 всички лифтове ще отворят със закъснение!"

 Във форума на Банско има коментари, че по трасето на кабинковия лифт и по пътя има паднали дървета от ураганния вятър и това затруднява работата на екипите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"