Прокуратурата разкри подробности за корупцията в 4-то РПУ

Прокуратурата разкри подробности за корупцията в 4-то РПУ
A A+ A++ A

Групата е действала на територията на 4-то РПУ. Към момента са повдигнати обвинения на четирима от задържаните за ръководене на организирана престъпна група. Дейността им е била да изнудват десетки дребни търговци, които са плащали т.нар. такса "спокойствие", за да не се извършват полицейски проверки, както и предупреждавани за предстоящи такива. Става дума най-вече за наргиле-барове, автокъщи, питейни заведения и търговски магазини. Това заяви на брифинг пред журналисти административният ръководител на СП г-н Димитър Петров във връзка със заловените служители от 4-то РПУ.

,,Лицата са задържани в момент на получаване на сумата от 2000 лева, като първоначалната уговорка е била за сумата от 2000 евро. Разбира се, задържаните започнаха да ни обясняват как са били натопени, как парите им били подхвърлени. Някак стана така, че се превърнахме в държавата на подхвърлените пари'', обясни още Петров.

,,При нас информацията за този вид дейност постъпи септември или октомври. В тази връзка искам да подчертая, че работихме много сериозно с колегите от СДВР и с други служби за сигурност. Така че залавянето на тази група е резултат от действията на няколко служби. Използвахме СРС-та, и помощта на наши сътрудници'', коментира по темата директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР старши комисар Румен Ганев.

,,Началникът на сектор "Икономическа полиция" в 4-то РПУ е ръководителят на престъпната група. Искам да отбележа и това, че една трета от служителите в този сектор не са се поддали на опитите да бъдат вербувани и да оцапат ръцете си с вземане на подкупи. По случая дотук имаме множество доказателства, разполагаме и със свидетели. На тази етап разследваме имотното състояние на задържаните, тъй като имаме информация, че разполагат с доста завишен стандарт на живот на стойност десетки хиляди лева. Така че ще им бъдат направени данъчни ревизии в качеството им на физически лица'', разясни единият от наблюдаващите прокурори по делото.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници