Апелативният съд отряза мераците на бившия общинар Лазар Влайков да се измъкне от затвора

Апелативният съд отряза мераците на бившия общинар Лазар Влайков да се измъкне от затвора
A A+ A++ A

Апелативен съд - Пловдив остави без уважение искането на бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков за възобновяване на наказателното дело от общ характер срещу него. Това става ясно от решение на Апелативния съд от 21 януари 2019 година, публикувано на страницата на Съда.

С решение на Окръжен съд - Пазарджик бе изменена присъдата на Влайков, наложена от Районния съд, за това, че не е взел необходимите мерки за сигурност и с неговия пистолет 6-годишно дете простреля смъртоносно в заведение Наско Тонкев от село Виноградец.

Лазар Влайков получи присъда от 4 години лишаване от свобода. Искането му към Апелативния съд в Пловдив е да бъде отменено решението на Окръжен съд - Пазарджик и да бъде възобновено делото поради съществени нарушения на материалния закон, процесуалните правила и явна несправедливост на наложеното наказание.

В мотивите си за отказа Апелативен съд - Пловдив посочва, че не констатира наличието на сочените в искането процесуални нарушения, опорочаващи влязлата в сила присъда, допуснати при първоинстанционното разглеждане на делото и пропуснати от въззивната инстанция. Посочва се също, че първоинстанционният съд правилно и законосъобразно се е позовал на всички събрани в хода на досъдебното производство доказателствени материали. Проверил ги е и ги е оценил при спазване на процесуалния закон и по свое вътрешно убеждение. Първостепенният съд е изложил достатъчно убедителни мотиви защо приема за установена фактическата обстановка от обвинителния акт и въз основа на кои доказателствени материали. Направеният извод от първата инстанция, че осъденият Влайков е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.338, ал.3 вр. ал.1 от НК е законосъобразен, се посочва също в решението, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"