Инфографики – нови графични ресурси за мигрантите в София

Инфографики – нови графични ресурси за мигрантите в София
A A+ A++ A

Инфографики, изработени от Асоциация за развитие на София, показват интересни тенденции в интеграцията на граждани на трети страни в столицата и страната. Чужденците извън ЕС с разрешение за работа са около 2000 души за 2017 г., като през 2016 г. те са били малко над 450 души.

Над 65 % от всички граждани на трети страни в София работят, а едва 6,5 % от столичани свързват мигрантите със заплаха. 14 % биха дали свободна стая на мигрант. Университетите в София могат да работят по-активно за привличане на студенти извън ЕС.

През миналата академична година чуждестранните студенти у нас са 12 916, около 5 % от всички студенти. Докторантите чужденци в столични университети пък са 302-ма души. От над 6500 престъпления в София извършени от чужденци са около 160. Това са част от данните на Асоциацията за развитие на София, която публикува четири тематични плакати-инфографики как мигрантите присъстват в столицата в четирите области - „Трудовия пазар и мигрантите в София“, „Нагласи към мигрантите“, „Образованието и мигрантите“ и „Безопасността в София и миргантите“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"