Пиянски запой във Видинско завърши с убийство

Пиянски запой във Видинско завърши с убийство
A A+ A++ A

Мъж на 60 години е убит в град Димово, обл. Видин. Сигналът за тежкото престъпление е подаден още на 18 януари, но от ОДМВР-Видин съобщават за него сега, след като е задържан предполагаемият убиец.

Арестът е извършен късно снощи – задържан засега за 24 часа е 31 годишен мъж, срещу когото вече е образувано досъдебно производство.

Полицейските действия по разследването стартирали на 18 януари след получен сигнал в 16:15 часа на тел.112. Жителка на Димово съобщила, че 60-годишният ѝ зет не е излизал от дома си. Пристигналите на адреса полицаи, в една от стаите на къщата, открили безжизненото тяло на мъжа. По трупа имало следи от наранявания. На следващия ден, извършената аутопсия потвърдила първоначалните съмнения за насилствена смърт.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия служители на РУ-Белоградчик, сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР-Видин и криминалисти от ГДНП-МВР събрали достатъчно данни за съпричастност към деянието на 31-годишния – познат на жертвата. Изяснено било, че престъпното деяние е извършено след употреба на алкохол в дома на 60-годишния.

Работата по разследването продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Видин.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »